luchtdicht maken

SANDARUMAS

Tampa vis sunkiau vykdyti EPB reikalavimus, nekreipiant dėmesio į sandarumą. Tai visiškai logiška, nes nekontroliuojami vėdinimo nuostoliai yra didelių šilumos nuostolių, skersvėjų, prastos akustikos ir drėgmės problemų priežastis. Geras sandarumas ir kokybiškas pastato apvalkalas eina koja kojon.

Be to, gera V-50 vertė (m³/h vienam pastato apvalkalo kvadratiniam metrui) – sandarumo bandymo, „durų testo“ bandymo rezultatas – išlieka vienu ekonomiškiausių būdų sumažinti E vertę, o nuo 2018 m. S vertę.

Patarimas

Neatidėkite sandarumo bandymų statybos pabaigai. Pirminį orientacinį testą geriau atlikti, kai pastatas yra apsaugotas nuo vėjo. Tuo metu visus didelius nuotėkius galima lengvai pašalinti. Jei atidėsite iki statybų pabaigos, ir kažką reikės perdaryti, tai išlaidos gali ženkliai padidėti.

Jungtys tarp langų ir sienų yra labai svarbios, jų perimetras gali siekti 100 m, o prastas sandarinimas sudaro maždaug 15 % visų oro nuostolių vidutiniame individualiame name. Todėl profesionali, lango – sienos, SWS sistema, gali padidinti pastato sandarumą.

SWS modelis

Optimalus langų siūlių sandarinimas susideda: sandarumas viduje, šilumos ir garso izoliacija viduryje, bei apsauga nuo oro poveikio išorėje. Soudal sukūrė tris produktus, užtikrinančius ilgalaikį atsparumą oro sąlygoms tarp langų, durų rėmų ir angokraščio. Šie gaminiai, naudojami sistemoje, pasižymi geresnėmis šiluminėmis, akustinėmis savybėmis ir yra visiškai sandarūs.

Įprasta sistemos konfigūracija yra Soudaseal 215 LM elastingas sandarinimas pastato išorėje, Flexifoam – šilumos ir garso izoliacijos elementas, o Acryrub SWS – elastingas dažomas hermetikas jungties viduje.